Pulled chicken

Jag har nu gjort nyttig "Pulled chicken" två gånger och tänkte dela med mig av recept, det är dock inga mått med, man får gå på lite känsla.

*Sätt ugnen på 175grader
*lägg kycklingfilé (tinad/färsk) i en gjutjärnsgryta
*skär 2-3 lökar (beroende på hur mycket kyckling) i kuber och lägg i grytan
*hacka även i vitlök, valfri mängd
*krydda med valfri kryddor, jag tog ingefära, chili, peppar, oregano, lök & paprika
*häll sedan på passerade tomater & vatten i lagom mängd 
*blanda runt så gott det går, såsen ska vara under och över kycklingen, täcka kycklingen
*täck grytan med folie och ställ i i ugnen i ca 2h
*ta efter 2h ut grytan, dra isär kycklingen och blanda runt allt ordentligt -är det för såsigt? Sätt in den i ugn en stund utan folie

Jag äter detta ned klyftpotatis vilket jag kan rekommendera, men passar till mycket. Obs! Jag har ingen salt eller socker i detta!


(null)

Kommentera här: