Prickar

Idag dök det upp oerhört misstänkta prickar på Juni, över bålen och lite på benen, någon i ansiktet...det måste vara vattkoppor! Varken hon eller Olle har haft det, så som en liten för tidig julklapp dök det upp nu. Hon kände sig lite halvhängig i helgen, ont i huvudet och ont i halsen, men inget annat. Jaja, någon gång måste en ju ha’t, så det är väl lika bra. Juni är vid hyfsat gott mod, ledsen för att missa pysseldag, skridskodag och slöjd i skolan, och att hon inte hann säga hejdå till sin kompis som flyttar till en annan stad på fredag. Vi hoppas att förloppet med vattkopporna blir lindrigt, jag blir hemma och vabbar i morgon och på onsdag, Anders måste till skolan. 

I fredags efter jobbet så hade jag, Maddis & pillan bokat in ett extrapass yoga, "Virya Flow", ett pass utan några gå-igenom-teknik-pauser, man bara körde liksom! Det var sååå kul! Efter det blev det tacomys som männen våra hade styrt upp, bästa starten på helgen! Önskar att den alltid skulle starta så.

Startade lördagen med sovmorgon till 09.30, helt fantastiskt utvilad kände jag mig, hurra för den känslan alltså🙌🏻🙏🏼 Städade och donade här hemma och sedan blev det lördagsmys framför tvn. 

Söndagen spenderades med några härliga tjejer från "brudmaffian"...hehe! Vi åt på Joan’s i Vingåker, plocktallrik, himla gott. Bästa nyheten fick jag dessutom då, min älskade Fia flyttar hem till sommaren! Bästa!!

Nu ligger jag här och snörvlar och funderar på om jag åkt på ännu en förkylning denna höst? Vore inte likt mig...nåväl, time will tell. 

Älsk på snön förresten! Äntligen ljus! Och så bidrog det rätt rejält till julkänslan.

Har’e gött haaaaj!
Snögubben och bocken!

Är så nöjd med "adventsljusstaken"!

(null)

Barnens pepparkakshus, jag gillar dörrkransen!

Plocktallriken👌🏼Julfest

Nu ligger jag på soffan och jäser efter en rolig men intensiv julfest för Olles klass. En är ju klassförälder vettu, och då blir det lite mer intensivt än om en inte är det. Allt gick bra, barnen sjöng för fullt, vi fikade och hade sedan julklappslotteri. Jag drog en vinstlott, marabou chokladkalender samt en ledlampreflex, jag tackar jag! Olle bidrog till luciatåget genom att vara snögubbe, supersöt!

Funderar på om en ska orkar svepa en kopp te eller om en bara ska gå och lägga sig. Mina pms-tabletter hjälper verkligen mot pmsen, men jag blir hejdundrandes trött istället.

Ha en fin kväll!
Granen står så grön och grann i stugan, tyvärr barrar den redan...så det bådar ju inte så gott😬

Lussebullar i långpanna, hur smidigt som helst!


Vi måste fortsätta prata om det...

...eller jag känner att jag måste. Jämställdhet. Min svägerska la upp en länk till "hej hej vardag"s inlägg på Facebook, läs gärna det här: https://blogg.amelia.se/hejhejvardag/2018/12/05/julstressen-och-om-kommentaren-men-gor-inte-allt-da/

Inlägget handlar alltså om den extrema stress framförallt kvinnor känner nu i juletider. Ni vet, julbak, julfester, luciatåg, julklappar, julpynt...and the list goes on. Hennes poäng med hela inlägget var att försöka vinkla den självklara frågan som alltid kommer när man diskuterar såna här frågor: "Varför gör hon allt?" Eller uttrycket "sluta gör allt så får mannen vakna upp och hjälpa till". 

Till saken hör att det kanske inte är så jäkla lätt att bara "sluta gör allt" och säga ifrån. Läs gärna inlägget som sagt, men hon ville gärna att vi istället skulle ställa oss frågan: "Varför gör inte männen något när deras partner nästan går itu?" "Varför bidrar inte mannen?".

Direkt kommer då kommentarer från män som (förmodligen) känner sig träffade, som nu är kränkta och måste häva ur sig snyfthistorier om att man drar alla män över en kam. Och vill man ha någon ändring i sitt hushåll gällande fördelningen är det minsann bara att säga till, jo tjena! Alltid roligt med män som inte vet om hur priviligierade de faktiskt är. Och jag tycker inte att man varje gång ska behöva förtydliga att det inte handlar om ALLA män, ta åt dig om du känner dig träffad, annars skit i det. Eller ännu bättre, peppa dina brorsor (de andra männen) att bidra till ett mer jämställt samhälle!

Jag kan tycka att det på något vis blir jävligt otacksamt att häva ur sig att det bara är att sluta göra allt, och att sluta vara offer för sociala medier. Det är ju mer än så! Tror nog att många ser julgran, julmat & lite stjärnor i fönstren som mer eller mindre "måste" inför jul. Och att det kan vara rätt tungt att som ensam dra det lasset (plus diverse vardagssysslor som alltid finns där). Det här är ju extremt starka könsroller som fortfarande lever kvar, och genom att diskutera detta hoppas jag på att öka medvetenheten hos både kvinnor och män. 

Förvånansvärt lite kvinnor uttalade sig i diskussionen. Synd. Men jag förstår att det finns mycket skam i att leva ojämställt och att man inte orkar vill eller kan ta diskussionen. Vad som dock inte behövs i dessa diskussioner är kvinnor som skyddar män, det behövs inte (men det är också ett resultat av patriarkatets inverkan, vi är ju matade med att män är bäst ingen protest). Däremot vore det bra med kvinnor som kan stå upp för kvinnor. Om inte för sina väninnor så kanske för sina döttrar (och söner!), vi alla tjänar på jämställdhet!

Det har varit många debatter senaste veckorna, som jag varit involverad i (kanske tom startat). Jag brinner för det här, och kommer aldrig sluta diskutera det. Måste orka, det får inte bli tyst! And by the way, min pms-vecka börjar nu, you better watch out!😜