En vanlig tisdag

Jag har inte så mycket att säga om de senaste dagarna. Det är vardag, ni vet -middagsbestyr, läxläsning, tvätt, städ, nattning, skjutsning till diverse aktiviter, gärna lite egen träning. 


Igår lagade jag den där köttfärssåsen på vildsvinsfärs, blev riktigt gott. Jag bjöd min kära vän och löparvän Maria på middag, hon gillade det också, blev kvar en bra stund där diskussion om politiska ideologier var ämnet för kvällen. Mycket trevligt, synd bara att det inte var en fredag, då hade vi suttit uppe länge till, med rödvin i glasen. 

På jobbet är det en bra period, det är lugnt. Och med lugnt menar jag inte att det inte finns att göra, det är lugnt som i att jag verkligen hinner grotta ner mig i huruvida de äldre är underviktiga, har dålig munhälsa, fallrisk, se över läkemedelslistan, fundera ut bra passande omvårdnadsplaner så att just den specifika patienten kan må som bäst... Det känns bra, då snackar vi kvalité! Det är ju egentligen det hela mitt arbete som ssk i kommun och inom äldreomsorgen går ut på, att arbeta förebyggande, proaktivt! Den sista tiden i livet ska bli så bra som möjligt, de ska inte behöva dö undernärda, eller med sår, eller för att de ramlat och slagit sig så pass illa... Och där vilar ett stort ansvar på ssk, som är spindeln i nätet.

Nu vankas det temys med min make. Ha en fin kväll! ❤

Har ni sett en sådan liten Olle?! Så mysig och fin😍❤

Kommentera här: