Borta bra...

Borta har faktiskt varit väldigt bra! Det lilla jag såg av Malmö fick mig att vilja ha mer, vilken underbar sommarstad det verkar vara. En stad med vatten får en alltid att vilja bo nära just det, vattnet. En vacker dag kanske det kan bli så. Juni vill för allt i världen inte lämna Katrineholm, jag känner igen den känslan. Jag var 11år när vi flyttade från Stockholm till lilla Vingåker, fy så tråkigt jag tyckte det kändes. Men tänk så bra det blev, jag hade ju aldrig träffat Mr. dill ifall vi inte flyttat. Tror jag inte, det fanns i och för sig vissa kopplingar redan innan flytten till Vingåker, men det tar vi en annan gång.


Jag och barnen har haft två härliga dagar i södra Skåne. 4h tåg var inga problem, de satt lugnt och kollade mestadels på paddan. Lite "Uno" & "Fia med knuff" blev det också.

Väl framme var det spring i de små benen och kurr i magarna. Det blev ett stopp på MAX, alla glada och nöjda för att sedan strosa vägen förbi alla affärer på väg till hotellet. Vi bodde på "Scandic Triangeln", vilket jag & barnen ger alla tummar upp. Fräscht, centralt och god frulle! 

Hotellet har 20 våningar, vi bodde på 10e, högt upp faktiskt! Hissarna var av glas, så vi hade perfekt utsikt därifrån. I rummet fanns en stor dubbelsäng och en rejäl bäddsoffa. Jag & Olle sov i dubbelsängen, Juni i bäddsoffan. Badrummet hade badkar, barnen inveg det innan vi begav oss ner på stan för att äta middag. Jag hade bokat bord på Pinchos.

På väg ner till restaurangen shoppade barnen nya Fidget spinners, de tröttnar visst aldrig på dem?! Nåväl, de hade fått sommarlovspengar av mig och fick köpa vad de ville.

Pinchos imponerade faktiskt inte så mycket på barnen, Olles kommentar: "det var inte fööör gott!"😅. Drinkarna gick i allafall hem, både hos mig och barnen. 

Det blev en relativt tidig kväll och vi alla sov gott innan klockan slagit 22. Klockan ringde 06.15, jag gick upp och packade i ordning våra saker och gjorde mig i ordning. Barnen vaknade lätt och bokstavligt hoppade i kläderna, laddade för att åka på inspelningen av "Sommarlov". Vi hade velat mycket om hur vi skulle göra, kanske skita i frukosten (som är bland det bästa jag & Juni vet) och då få riktigt bra platser, eller ära frukost, men då med risk att hamna långt bak. Vi chansade och hetsade i oss frukost på 15min, sedan kom en taxi och hämtade oss. Jag orkade inte tjafsa om vad barnen skulle äta; "ta vad ni vill, bara ni blir mätta". Juni & Olle attackerade pannkakorna, strössel, maränger och grädde på det. Jag rynkade lite på ögonbrynen åt det och mumlade något om att det fanns nyttigare alternativ. Juni säger då; "ja, jag tänkte kanske ta en croissant eller kanske lite bacon!"😅👌🏼 Nyttigt var ordet!

När vi väntade på taxin så utbrister Juni: "kolla mamma! En gubbe med käpp och en skylt som det står "Ida" på!", taxichauffören hade kommit👌🏼

Vi fick riktigt bra platser på inspelningen, Olle tyckte dock det var lite tjatigt med alla repetitioner innan livesändningen. Bra pubilkuppvärmare! 

Buss tillbaka till hotellet, packa ihop oss, strosa på stan och sedan tåget hem. Barnen var lite mer rastlösa på hemvägen, alltid jobbigare att åka hem, varför är det så? Nåväl, det gick ändå bra. Och nu är vi hemma med pappan som vi gärna hade haft med på vår tripp. F.o.m i morgon har han också semester, lycka!

Bildregn!Kommentera här: