Semester i dalarna

Orsa bjöd på snålblåst och väldigt backig terräng. Rovdjursparken var såklart lite spännande, gulliga björnungar, men ja, inte sååå roligt ändå. Några dagar efter att vi varit där hände ju den tragiska olyckan (eller vad man ska kalla det) då en björn hade ihjäl en 18-årig sommarjobbare. Så himla hemskt. Jag & Anders är övertygade om att vi vet vilken björn det var. Det var nämligen som grävde som tusan precis vid stängslet, men inte trodde man att den kunde ta sig ut. Varför avlivade man den björnen undrar jag? Den var väl bara björn...men det kanske hände i samband med attacken. Nåväl, otroligt tragiskt och hemskt.


Resten av dagen ägnades åt fiske, utan någon fiskelycka. Vi inhandlade fiskegrejer och god tryffelsalami i Orsa. På kvällen spelade jag, Anders & Erik kort och drack vin. Så himla mysigt och kul faktiskt, jag & Erik är de sämsta förlorarna och vinnarna!😅

Dagen efter åkte vi till Leksand sommarland. Likt skara sommarland men ändå inte, detta var mer äventyrligt. Mindre vattenland, men med varma pooler, 27 grader. Dock blåste det kallt, så man frös himla mycket ändå. Maten där var bra, tacobuffé eller hamburgerbuffé, smakade mycket bra. Barnen lekte hej vilt, papporna också. På Siljan fanns en wipeout-bana, Olle & Anders klarade den fint, Mollan ramlade i vattnet och fick panik över hur kallt det var i vattnet. Anders gissade på typ 15 grader, inte ok. Själv njöt jag i solen och tittade på när de andra lekte. Hoppborgar, linbanor, go-kart, studsmattor, höghöjdsbana, låghöjdsbana, hinderbanor...allt fanns. Det blev en heldag och vi alla var precis slut när vi var hemma vid 20-21-tiden på kvällen. 

Sista heldagen spenderades i Rättvik. Vi råkade ha bokat in veckan när det "Classic car week", och det var inte lite raggarbilar där om jag säger. Det bidrog till vissa köer och därför även svordomar från min käre bror😅. Vi startade dagen med sommarrodel, det var kul men kanske inte så kul som man hade trott. Man var liksom nöjd efter ett åk. Erik & Molly nöjde sig med att titta på.

Lite tur i oturen med "Classic car week" var ändå att det var mycket stoj i staden, marknad med alla möjliga slags stånd. Vi skrotade runt och käkade rättviksglass och goda munkar. Barnen köpte sig varsin keps och jag hade så gärna velat köpa en ullpläd med vackert dalmönster på, men jag höll i pengarna.

På kvällen fiskade papporna och barnen badade. Oerhört vackert i Dalarna må jag säga. Jag skulle så gärna vilja bo vid vattnet, så lugnt, vackert och rogivande. Underbart faktiskt! 

Vi hade härliga dagar i Dalarna, utan varesig wi-fi eller tv. Och vet ni, barnen tjatade inte en gång om varken iPad, mobil eller tv!! Är inte det otroligt?! Måste vara ett bra betyg och ett tecken på att de trivdes. Jag gör gärna om det iaf.
Allmänt | |
Upp