Katrineholm-Stockholm-Katrineholm-Rättvik-Katrineholm

Rubriken avslöjar mina rutter den senaste veckan. Förra lördagsförmiddagen begav jag mig tillsammans med Pernilla & Emelie upp till Sthlm. Tåget var fullt och vi fick stå hela vägen, det var dock behagligt och vi var på bra humör. Musiksnack av alla dess slag avhandlades, anledning till detta grundade sig i kvällens kommande underhållning -Robbie Williams! 


Vi gjorde stan en runda, jag inhandlade två basic-skjortor, en vit och en ljusblå på Mango, det fanns verkligen fina kläder där tycker jag. Hittade även en "setting spray" som jag velat testa, slog till på den. Lunchen blev en matig avokadotoast med ett 64 gradigt ägg, så gott! Slog till på en Aperol Spritz, läskande.

Sedan begav vi oss mot hotellet, sjöfartshotellet i Slussen. Jag har sovit där en gång tidigare, ingen vidare upplevelse. Tyvärr visade sig att även denna gång skulle bli en 👎🏻. De hade bokat in oss på enkelrum istället för dubbelrum, och såklart var det fullbokat. Efter många om och men fick vi ta de rummen, men då till halva priset. Jag & Sara delade rum. Jag duschade av mig och bytte om, himla varmt! 

Vi gick upp till Nytorget 6 där vi bokat bord. Vi var lite tidiga och satte oss i baren, drinklistan var något än vad en är van att se. Få men noga utvalda drinkar som bl.a.  innehöll lavendelsocker, spenat, timjan och andra ingredienser som iaf inte jag sett eller smakat i några drinkar förut. Jag tog en med timjan & spenat, fett god! Efter drinkandet fick vi vårat bord. Varmt varmt i lokalen. Menyn verkade lovande och det fanns såå mycket att välja på, till sist föll valet på en avoakdotaco till förrätt och en vegetarisk varmrätt (saltrostade rödbetor, gulbetskräm, chevré och tryffelvinegrette) med ett glas rosé. Så. Fantastiskt. Gott. Jävlar alltså. Måste tillbaka dit.

Off to Tele2 Arena där köra Robbie skulle äntra scenen. Vi gick. Jag hade nya skor. Say no more. Förutom skoskavet var jagväldigt förväntansfull och glad. Vi hade bra sittplatser, dock hade jag under konserten velat stå mer, det fick jag inte för de bakom. Jaja, konserten var bra, väldigt bra till och med! Robbie bar väldigt avslappnad, för avslappnad. Mycket pungkrafs, chipsätande och svordomar, typ som att det var hemma i hans vardagsrum. Han sjunger ju detta till trots helt fenomenalt, så bra! Och så är han jäkligt rolig! Så jag förlåter honom för det eviga krafsandet😜


Natten löpte på bra, både jag & Sara sov bra trots värme och liten säng. Frukosten morgonen därpå var ungefär lika bra som hotellet i stort. Nej, där kommer jag inte bo igen.

Vi rände runt på stan, kollade second-hand-affärer och letade hattar. Det har fötts någon slags idé om att det ska bäras hatt på Emil & Emelies bröllop om ca en månad. Vore kul! Pernilla hittade för övrigt ett himla mysigt fik; "Älskade traditioner" som hade anorna i 50-talet (?). Ni vet, jukebox, vippiga klänningar med körsbär på, rutigt golv och pastellfärger. Älskar't!! Där fanns så härliga grejer, både sett till inredning och i matväg. Jag & Sara delade på en perfekt skagenvåffla och en chokladboll till efterrätt. Men det fanns ju freakshakes som jag blev lite sugen på😜 Millshakes med munkar, muffins och kakor typ. Måste ta med mig kidsen dit, de skulle älska stället!

Vi tog tåget hem sent på eftermiddagen. Min brorsa hämtade oss och körde hem tjejerna och följde sedan med mig hem. Jag packade om och gjorde mig redo för avresa mot Rättvik...mer om det i nästa inlägg!

Kommentera här: