Dalarna

När jag åkte till Sthlm med mina vänner begav sig barnen och Anders upp till Falun. Planen för dem var downhill, och det blev det. På lördagen blev det i Falun och på söndagen i Järvsö. Barnen är stencoola och jäkligt modiga, jag vågar inte! Juni ser upp till sin pappa väldigt mycket och vill gärna vara som han (dvs helvild), för inte så längesedan sa hon till mig "jag är inte lik dig mamma, du är lugn. För lugn!", det var alltså ett dåligt betyg. Nåväl, hur gärna hon än inte vill det så är hon lik mig på många plan, bara inte just älskandet av att cykla downhill😜


Jag, Erik och Molly begav oss iallafall mot Rättvik på söndag kväll, jag fick köra första biten eftersom Erik skulle kolla på någon match... vi hann komma ut till soptippen när Molly för första gången undrade om vi inte var framme snart. Det blev några gånger till under bilfärden upp...😩 Erik dampade ur och kastade telefonen i golvet när AIK åkte på pisk. Som tur var gick den inte sönder, Molly fick den och Erik tog över körandet. Vi lyssnade på Kristian Gidlunds sommarprat, det är verkligen helt fantastiskt. Så sorgligt, gripande och fint. Älskar hans texter också. Fan för döden ibland alltså. 

Vi lyssnade även på Henrik Dorsins sommarprat, också bra, men på ett helt annat sätt. Jobbigt att han ska sjunga så mycket bara. 

Vägen till Rättvik var lång, mörk och krokig, vi såg en älg. Vi bodde förresten inte i Rättvik, utan lite utanför. Furudals Bruk hette det, precis vid Ore älv.

Väl framme hann klockan slå 23 och det var precis kolsvart. Kylan slog emot oss, man kände verkligen att vi var högre upp i landet. Jag blev inte jätteimponerad av stugan, kändes lite som "Saltkråkan", hade det regnar så hade det regnat in. Roligast var att bäddsoffan var en gammal kökssoffa , där fick Erik sova. Vår piga😅. Barnen blev eld och lågor när vi kom och studsade runt och busade. Det skulle dem inte gjort, helt plötsligt höll någon på att slå in dörren, så hårt bankade det utanför, jag blev livrädd. Anders öppnade och där stod en ilsken granne som minsann berättade att det skulle vara tyst efter 22 och undrade vad det var vi inte förstod. Riktigt tjurig gubbe om du frågar mig. Vi gick och la oss och sov gott allihop. 

Dagen efter besökte vi Orsa rovdjurspark, mer om det i nästa inlägg.
Kommentera här: