I morgon har vi..

...en 6-åring i familjen. Kan inte fatta att han faktiskt fyller 6år, minns dagen då han kom som igår. Lyckan var och är total över denna otroligt fina pojke, så stolt över att få vara hans mamma. Trots alla bråk och trots så är han det bästa jag vet. Min lilla tänkare med de djupa frågorna och varmaste hjärtat -6år i morgon! Älskad unge❤️


VAB

Jag hann väl knappt skriva färdigt gårdagens text, om att jag endast hade 3 dagars arbete som väntade. Juni började kräkas vid 23-tiden och därmed blev det VAB för min del. Tydligen en handfull människor som VABade på min arbetsplats idag. Blir så vid skolstarter antar jag, Juni har inte varit sjuk på hela det här året, någon gång händer det ju. 


Nåväl, jag har fått en hel del gjort. Rensat kläder, 5 sopsäckar med kläder ska nu gås igenom, men först ska allting i allas garderober sorteras och ordnas. Ska lämna mycket på sandbäckens loppis, men även till Myrorna och andra ställen. Måste införa någon slags regel om att någonting ska bort för att något ska få komma in. Annars blir det för rörigt. 

Nu sova, i morgon får Anders VABa. Juni har inte kräkts något mer och varit pigg idag. Så förmodligen åt hon för mycket godsaker igår, har ju hänt förut!

Nattinatt!Så här ser det ut i matrummet, piffat i dagarna 4 blir det. Olle ville gärna ha allting kvar till den riktiga födelsedagen som är på onsdag.

Riv och röj!

Ja, vart börjar jag? Fredagen var lugn, vi åt kycklingburritos drack vin och kollade på "Fångarna på fortet", sådana fredagar är svårslagna. 


Lördagen var däremot stressig. Anders var iväg på en cykeltävling, 5,5 mil i tuff terräng. Han begav sig av innan jag gått upp. Vid 10 åkte jag och barnen ner på stan, uppdraget var att hitta en ledig frisörtid, det fanns en, klockan 12. Det gick inte att åka hem innan man gått igenom leksaksaffären, sagt och gjort. Seden hem och baka bullar, vi gjorde iordning degen, lät den jäsa, sedan på med hur mycket smörsmet som helst, skära iordning bullarna samtidigt som jag kokade korv till barnen. Snabbt äta och sedan fort iväg till stan. Vi hann. 

Olle var självklart tvungen att protestera en stund innan han äntligen satte sig i stolen. Suck. Han blev iallafall väldigt snygg i håret och såg genast typ 2 år äldre ut. Skynda hem och grädda bullar, städa. Målgång för Anders och gänget skulle vara mellan 14-15, vi packade saft & bullar och begav oss av till Stalls backe där målet på cykeltävlingen var. 

Väl framme mötte vi Danne & Chrisse som var nöjda med sin insats på den kortare varianten av tävlingen, 3.mil!! 😳 Vi han småprata en liten stund och sedan kom killarna vi väntat på😍 Så duktiga, helt slut, men nöjda med sin insats, vilket de ska vara! De hällde i sig saft och loggade några bullar.

Vi cyklade hem. Då fick jag ett ryck och började rensa ogräs och plantera blommor. Blev alldeles svett. In i duschen för att sedan bege sig av till andra familjen Egeland. Det skulle beställas pizza, juni vill gärna ha hamburgare, vilket hon fick. Big misstake. Fan alltså. Det glömdes säga till om en neutral hamburgare och katastrofen var ett faktum. Hon hatar visst sallad, dressing och senap. Hon skrek och dummade sig. All energi jag hade kvar rann liksom ur, inte för att det var speciellt mycket. Men man tappar liksom sugen. Hon har varit väldigt duktig hela sommaren, längesedan hon hade ett sånt bryt. Och veckan som varit har hon ätit en massa olika grönsaker och dessutom varit positivt inställd till smakerna. Middagarna den hör veckan har varit en fröjd. Förutom igår då. Kvällen blev väldigt trevlig ändå, men ett tag var jag verkligen redo för att dra hem.

Idag har vi firat att vi snart har en 6-åring i familjen. Bowlingkalas med kompisar mellan 11-13 och på eftermiddagen/kvällen har släkten varit här. En nöjd kille sover nu gott. Sjukt att han snart är 6år, jag sa det till honom i morse "tänk för 6 år sedan, då låg du i min mage och vägrade komma ut, du sa "jag stannar här och sparkar dig och gör kullerbyttor istället", han skrattade gott och svarade "gjorde du också så när du låg i Britt-Maries mage?!" 😂 Man undrar hur de tänker ibland, underbart att få ta del av deras tankar. 

I morgon måndag. Jag jobbar kortvecka då jag har mycket att förbereda inför mitt uppdrag som toast Madame på helgens bröllop.