Egentid

Jag har en heldag för mig själv idag. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska ta mig för, alternativen är målning (garage, trappen samt korrigera dörrarna lite), plantera nya blommor på trappen, ta tag i tvättstugan, gå en promenad...allt detta samtidigt som jag lyssnar på mina favoritpoddar. Vilket hade ni valt?


I morgon ser schemat ut som följande:
*morgonprommis/jogg
*jobba
*förbereda lasagnen 
*skjutsa Juni till fotbollsträning
*hem och käka
*duscha barn, göra iordning dem för kvällen
*nu hinner jag eller Anders träna
*någon nattar barn
*däcka på soffan innan kl slagit 21.30 typ...

Allmänt | | Kommentera |

Planering...

...för att klara av vardagens rutiner pågår för fullt. Listor skrivs, namnlappar inhandlas, kläder inventeras, matlistor skrivs, tvättmaskinen går varm och en springer runt som en skottspoling svett som aldrig förr. 


En har ju någon slags förhoppning om att är allt bara är iordning så kommer livet flyta smärtfritt. Så är det inte, men ändå intalar man sig det. Kanske blir det lite lättare. 

Jag & barnen ska cykla istället för att ta bilen den här hösten, vi ska försöka det iaf. Hösten ska även innebära mer grönsaker för stora och små. Vi har infört ett poängsystem där målet är att prova så mycket nya råvaror (grönsaker) som möjligt. Man får poäng för varje råvara man testar (föräldrarna bestämmer värdet på råvaran), man samlar poäng, när man är uppe i 100 poäng får man 100kr och poängen nollas igen. Jag hoppas det ska göra att mina barn upptäcker nya smaker, håll tummar & tår.

Jag känner mig inte så peppad på att jobba igen. Det är en annan konstellation när jag kommer tillbaka, men kanske blir det bra ändå?

Idag har jag målat färdig vår dubbeldörr, den är nu svart. Väldigt maffig! Det var dock himla svårt att måla dörrarna, svåraste jag målat ngn gång. Resultatet är ok. I det stora hela jättefint, tycker det är supersnyggt med det svara och vita. Marcus & Maddis med kids kom förbi, så det blev middag här hemma för hela gänget. Supermysigt! Nu kör vi lördagsmys, barnen med lite godis och jag med tryffelsalami. Barnen fick varsin 20-lapp förut och själva gå till Ica Nära och handla, det gick jättebra och de var så glada❤️ Vilka stora barn jag har.

Allmänt | | Kommentera |

Frisk & energiboostad

Jag är frisk och fylld med energi. Jag har varit och hälsat på syster och hennes familj i Sthlm. Nykläckta lilla Elsa är ju för go alltså, tänk vad facinerande det är med de små. Jag kan sitta och titta på henne i timmar, sååå söt. Lugn och nöjd mest hela tiden, lilla älskade minimänniska❤️ Jag är sååå mycket en "bebismamma", jag fullkomligt älskar nyfödd till 1års ålder, mellan 1-3år kan jag tycka är en rätt "krävande" ålder. De vill så mycket, och tror att de kan så mycket, och har ingen aning om att typ allt är potentiella livsfaror. Från 4års ålder tycker jag det lugnar ner sig med stressen på något vis. Barn är oavsett vad favoriter hos mig, och har alltid varit det. Enda sedan jag var liten själv har jag tyckt om bebisar. 


På eftermiddagen var vi och firade vår kära vän som fyller 40år idag. Vi blev bjudna på god smörgåstårta och fika, mums. Vi ska få lite mer i morgon😊👌🏼

Jag har fått mycket energi senaste veckan, förkylningen till trots. Heldagen i Örebro var något utöver det vanliga. Det var flera år sedan vi sågs allihopa, och det var en befrielse att ses. Lättsamt med extremt mycket skratt och kärlek.

Här hemma rensar vi sååå mycket, känns dock som att det aldrig tar slut. Jag får lägga av med att köpa så mycket prylar, helt klart. Jag är allvarlig alltså.
Allmänt | | Kommentera |
Upp