Vemdalsskalet

Idag åkte vi till Vemdalsskalet, vi skulle egentligen till Klövsjö, men såg att vädret skulle vara bättre i Vemdalsskalet idag. Och SOM vädret var bra på förmiddagen, jösses! Som en dröm, tror bestämt jag upplevde min bästa skidtimmar ever denna förmiddag. 


Dock avslutades förmiddagen med något väldigt läskigt. Vi åkte svart backe, Juni fick för sig att stanna och sätta sig ner, vilket hon gjorde. När hon skulle resa sig upp började hon glida på rumpan och skidorna. Gled och gled i världens fart, jag och Olle stod högre upp och tittade på med stora ögon. Till saken hör att bredvid skidbacken var det mer eller mindre stup, Juni gled och jag upprepade för mig själv "stanna stanna stanna", men hon stannade inte. Hon gled över kanten och tumlade ner, många kullerbyttor😔 Fy tusan alltså! Jag trodde hon skulle bryta både ben och armar, men det gick bra. Hon var såklart superledsen men slog sig ingenting förutom en liten reva på ena handen, helt otroligt!! Efter det tog vi en paus, jag & Juni. 

Anders & Olle åkte några åk till sedan tänds vi en brasa och grillade korv. Under lunchen mulnade det på och det började även snöa. När vi sedan började åka igen frös jag och kunde inte tänka på annat än ulltröjor, bastu och öppen spis. Vädret växlade mycket, lite snö, sol och moln om vartannat. Solen värmer så skönt! Och när man är igång och åker blir man snart varm igen. Juni är en tuffing och hade inga problem med att fortsätta åka (förutom den backen där hon åkte utför stupet). Hon hoppade massa i skidparken, jag testade också, svårt men ganska kul. Barnen ser så coola ut när de hoppar, helt avslappnade liksom. Jag får för mig att jag inte ser lika cool ut🤔

Vi åkte kexchokladjakten, den går ut på att hitta bokstäver i olika backar. Där svara man på frågor och ska sedan bilda ett ord utav de bokstäver man hittat. Rätt ord, rätta svar på frågorna samt närmast svar på utslagsfrågan (svara på hur många små kexchoklad den fanns i en cylinder) vann kexchoklad. Vi lyckades komma tvåa i tävlingen och håvade in 8st kexchoklad✌🏻💪🏻 Vi åkte precis hela dagen, från det liftarna öppnade tills de stängde, så härligt!

Kvällarna ser likadana ut. Barnen kollar på barnprogram, jag & Anders bastar och duschar. Mat och sedan fixa kottarna för sängen, ibland hinner vi med ett spel innan sängdags också. 

Redo för ännu en dag i backarna!
Mina killar❤
Min tjej❤
Hela mitt älskade crew!
Herr Dill😍
Varm choklad & chips skulle hon ha, i toppstugan!

Kommentera här: