Frisk luft

Första dagen i Björnrike är alldeles strax slut. Det har varit alldeles underbart, lite för varmt på eftermiddagen, men helt okej ändå. 


Resan upp gick bra. Dock fick vi ta en annan väg än den tänkta pga den tragiska bussolyckan i Sveg. Helvete alltså, det är ofattbart tragiskt. Typiskt att det hände där det hände också, långt ifrån sjukhus och ambulanser. Vägarna här uppe är verkligen under all kritik, stora hål (pga tjälskador) och väldigt smala, en olycka är inte långt borta om något stör koncentrationen hos föraren. Jag lider med alla drabbade och önskar att det blir någon slags lärdom av det -på många plan. Sjukvården, rutin kring att köra långa resor, bälten mm. Lätt att vara efterklok såklart. Så. Tragiskt.

Vi blev då några timmar sena igår men hann åka 3 åk. Jag fick dock asont i mina ben, tänkte att pjäxorna var för spända...det visade sig dock att jag var för spänd. Dessutom var det så himla varmt då, väldigt slushigt i backen. Idag kändes pjäxor och skidor jättebra! 

Vi har varit kaxiga hela familjen och åkt svarta backar allihopa. Och det har gått jättebra! Juni vill aldrig sluta åka, hon älskar hopp och åker i alla hon får syn på. Förutom närkontakt med ett träd har inga större krascher inträffat. När vi satt i stolsliften på väg upp på toppen säger Juni: "Jag längtar till i morgon, när vi ska åka skidor hela dagen igen!". 

Jag har känt mig lite halvkrasslig. Frusen och trött, även lite rosslig när jag ligger ner. Försöker råda bot på skiten genom att basta och få mycket frisk luft. Det är ju så typiskt, när man äntligen är ledig så kommer krassligheten som ett e-mail i inboxen. Nåväl, det är inte såå farligt, men lite irriterande. 

På onsdag åker vi till Klövsjö och åker där, och på torsdag åker vi till Vemdalen. Kul att testa fler backar. En vecka går ju fort, särskilt när man har det så bra. Det är verkligen en skön känsla att vara så kroppsligt slut så här på kvällen, nybastad och nyduschad, aldrig känt mig renare tror jag? Aktiv semester ftw! 


I stolsliften!
Olle & jag❤
Så härligt!!

Kommentera här: