Effektiv

Idag har jag haft en bra dag på jobbet, hunnit med väldigt mycket. Däribland rensat mitt skrivbord, är du en sådan som har perfekt ordning på skrivbordet eller är du som mig? Det är kaos, men ändå har jag hyfsad koll på det som ligger där, även fast vi snackar hemskt mycket papper... nåväl, vissa menar ju att och tydligen finns det även forskning gällande saken. Att ett stökat skrivbord tyder på kreativitet, jag är kanske kreativ? I mitt fall beror dock det ostädade skrivbordet på att jag helt enkelt har haft viktigare saker för mig än att städa... så gäller även här hemma. Städning är inte viktigt, men det är skönt när det är gjort. 


Barnen är hos sin farmor inatt, så jag & dillen tillsammans med Pillan & Fredde passade på att gå på lokal. Gött med lite "lyxmiddag" en vanlig onsdag. Bebis (michelle) skötte sig exemplariskt!

Nu ska jag väl kanske vika in lite tvätt i garderoberna, sedan sova.

Hej hopp!

Så här låg Juni och sov igår kväll... hon har ofta benet på det viset. Blev så efter att hon bröt benet...😳

Vardag

God fortsättning allesammans!


Julfirandet är nu över för vår del, vi har haft en ganska lugn jul, skönt! Mycket god mat och fina julklappar, och det såklart det bästa sällskapet! 

Julafton började med att Juni vaknade kl:05! Såååå redo för julafton, Olle vaknade vid 06, själv gick jag inte upp förrän vid 08, någon måtta får det faktiskt vara. Jag införde snabbt regeln om att nästa år är det inte julafton förrän klockan slagit 07. Barnen fick öppna de flesta julklapparna från oss direkt på morgonen, de var faktiskt jätteglada och nöjda, de blir faktiskt mer tacksamma för varje år, även om det finns utrymme för mer tacksamhet, om man man säger så.

Jag gav mig ut och sprang med min partner in crime, Maria. Vi sprang och vi sprang och tillslut, efter vad som kändes som en evighet hade vi sprungit 1mil! Såå trött men så glad! Jag klarade det!!! Målet är uppnått liksom, men målet har snabbt ändrats till att klara milen under en timme, och även då att klara 5km under 30min. Det kommer gå, jag har ju bara sprungit i drygt 3mån. Klarade knappt 2km när jag började ju...Väl hemma stressduschade jag och gjorde mig klar. En grön velourklänning fick bli julaftonoutfit, kändes bra. Barnen hade Anders gjort iordning, vit känning och röda strumpbyxor till Juni, blå skjorta med rödmönstrad slips till Olle. Superfina! 

Lunch i Vingåker väntade. Såklart blev vi sena, Anders var tvungen att jobba. Gröt och skinkmacka smakade väldigt bra, sedan väntade julklappsutdelning för fulla muggar. Det var ett utav de mest kaosartade ögonblicken under denna julhelg, pappret flög högt och lågt...såg typ inte barnen. Men slutet gott allting gott.

Efter det for vi vidare till Solbacken. Dit kom en norrländsk tomte som von Trippelhatt skickat. Barnen lyssnade noga och väl och gjorde precis som tomten sa. Ett paket i taget, ingen panik. Superbra! Sedan åt vi och åt och åt. Jag fick äntligen äta min älskade grönkål, det är verkligen det bästa jag vet. Smarr!

Juldagen var lugn, jag passade på att riva ut julgranen som barrade alldeles för mycket. Barnen och Anders åkte skridskor för fullt. Kvällen spenderades traditionsenligt hos Danne & Barbro med pizza och julklappsspelet. Trevligt!

Idag har vi varit på vårt sista julfirande. Hos svärfar & Britt-Marie, också traditionsenligt med ett härligt julbord och gottebord. Barnen hade tur, för även dit kom tomten. Denna tomte hade med sig en bok där det stod om barnen och deras föräldrar, alla fick uppmaning om att vara snällare till nästa år. Barnen funderade nog en del, för både farfar och Britt-Marie var ju hemma när tomten kom...hmm? Någon av dem brukar ju alltid typiskt nog missa när tomten kommer.

Nu ska jag och mannen min dricka te, sedan är vi redo för några dagars arbete. Mitt arbete tar minsann ingen paus, i morgon väntar såromläggning, provtagning, injektion och diverse beställningar! En löprunda blir det till kvällen.

Jag har iallafall haft en skön ledighet. Och tre dagars arbete har ingen dött av.

Puss!

Glada löpare!
Kusinerna Egeland!
omöjligt att få en bra bild på alla fyra.
Som sagt...
Min käre far😂😂
Olle älskar Michelle!
Gosar för fullt, Michelle är inte alltid lika gossugen som Olle.
Juni i sin fina snurrkjol som tomten köpt!

Ledighet

Jobbet tog tusanimig knäcken på mig idag. Tacka kära kära någon för att jag är ledig i fyra dagar nu!


Sovmorgon, julgodismaking och uppesittarkväll med Gerdåkers väntar! Mysans!