Natten

Inatt har Juni haft jätteont, mycket ondare än tidigare. Nu kollar hon på "Frost" och allt verkar helt ok. Åh vad jag önskar att jag kunde ta det onda, fy farao som Lotta på Bråkamakargatan skulle sagt.


En dag i stugan

Idag blev det en innedag för mig och Juni, som ni kanske förstår. Juni vaknade fem gånger i natt, en gång för att hon hade ont, en annan gång för att hon var törstig och de andra gångerna för att hon ville hålla handen❤️.

Hon äter inte speciellt mycket, men så blir det ju när man är "sjuk" och känner sig nere. Hon tycker det mesta är orättvist, att Senna fick sitta i mitt knä, att Olle fick brottas med Anders, att de andra åker skidor, att vi sover i en säng och hon på golvet (för hennes skull dock, för att inte råka stöta till benet). Under dagen idag gick det ändå helt ok, hon pysslade, lekte med barbies och lyssnade på barnsånger. På eftermiddagen kom det också ett paket!! Älskade mostern hade expresskickat ett paket med frostmemory och film, såå snällt! Juni & Emelie spelade med detsamma. Juni vann, vilket gjorde henne både kaxig och glad! 😂

Nu på kvällen har hon dock varit himla känslig. Tårarna har sprutat i tid och otid. Ingen utav de andra barnen får ens komma nära hennes ben, hon är rädd att det ska göra ont. Nu läser Anders godnattsaga, och vi hoppas hon ska sova gott inatt.

Olle & Anders fick en dag i skidbacken. Det hade gått fint, Olle var så stolt över att åka knapplift själv. Dock har han tydligen problem med att bromsa😂 Balansen däremot har han inga problem med. 

I morgon väntar nyårsafton. Vi har bokat bord på Wärsan här i Sälen. Jag hoppas det ska gå bra med Juni. Hon som skulle ha sin fina guldklänning och guldskor... Guldklänning lär det väl bli...men inga skor! Några byxor måste vi dock försöka få fram, det löser sig. Hoppas hon inte har så ont bara.

Nattinatt!


Olle & kusinen

Lycka och otur!

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Julen var toppen, tror aldrig vi haft en bättre jul (trots att jag fick mindre julklappar än jag någonsin fått😜). Det var så lugnt, och alla var glada. Lycka och kärlek blandat med en jävla massa mat, det kan ju inte bli bättre! Detta år var barnen för stora för att tro att Tomten hemma hos farfar var någon annan än just farfar😂

Juni spanar efter Tomten.


I mellandagarna jobbade jag så smått och igår styrde vi kosan mot Sälen. Jag hade gått med på att testa att åka lite slalom, vore kul om vi hela familjen höll igång. Barnen var anmälda till skidskola och en hel hög med vänner hade följt med upp. Dagen idag började med skidskola för juni, det gick alldeles utmärkt, hon var såå glad! Efter Junis skidskola var det dags för Senna & Olle. Samma sak där, superglada och duktiga! Jag blev förvånad över Olle som aldrig åkt innan, det gick jättebra!När det var en liten stund kvar av Olles & sennas skidskola kom Anders ner med en gallskrikande Juni. När han berättade vad som hänt blev jag spyfärdig. Han sa att hon ramlat precis framför honom och att han inte hann stanna, och att hennes ben då vridits ett helt varv😔 Jag är inte särskilt kräsen av mig och har sett mycket vidriga saker inom mitt yrke, men till sitt barn är man bara mamma, fy fasen alltså. Min Juni❤️ . Hon fick åka scooter till läkarmottagningen där de konstaterade en fraktur, sedan fick vi sitta i över 4 timmar på vårdcentralen nere i Sälen i väntan på röntgen. Junis tålamod tröt i slutet, "är det här lösningen? Att vi bara ska sitta här?!". 

Röntgen visade på ett brutet tibia, helt av😔. Gips i 6 veckor. Juni har varit jätteduktig, tydligen hade hon skrikit direkt att hon brutit benet, hon hade rätt. När Anders kom ner skrek hon till mig: "det här ska jag ha massor av fika för!!!", 😂😂, förhandling är viktigt. Så nu blir det till att hänga i stugan för min & junis del. Benet gör fortfarande ont vid förflyttning men läkaren sa att det brukar he sig ganska snart. Hoppas det. Min lilla tjej, sååå ont hon har haft alltså, tro fan det.