Preparera huden inför sommaren (del1)

Yes, även fast snön ligger vit på marken these days är det ju ändå snart vår. Jag menar, denna vecka ställer vi om till sommartid, och jag tror faktiskt att solen snart kommer värma och stråla på vårt vita skinn. Det här med solen är ju en jäkla jobbig grej egentligen, iaf om man är hudterapeut (som jag). Jag älskar att sola, verkligen älskar att känna hur det bränner i huden, dock är jag väl medveten om att 90% av vårt åldrande kommer av solen, och att solskadad hud är typ det fulaste som finns. Därför är jag nu för tiden väldigt noga med spf, alltid spf30, året om! UVA-strålarna lyser lika starkt året om, kommer från vanliga lampor, datorer mm. När sommaren kommer kommer även UVB-strålarna, det är dem vi känner...dem som bränner så skönt, dem som ger oss färg (och hudcancer, nu är det även bevisat att UVA-strålar ger cancer).
Jag kommer aldrig sluta sola på sommaren eller semestern, dock kommer jag aldrig mer lägga mig i ett solarium, aldrig. Det finns alldeles för bra BUScreme (brun-utan-sol, Caritas är lovely) för att göra det. I solarium är det bara dåliga/farliga strålar....fy fasiken, från solen får man iaf lite hederlig D-vitamin och annat nyttigt (allt är inte dåligt med solen).
Nu till det rubriken avlöjar att inlägget ska handla om. Att förbereda huden inför sommaren, det kan ni börja med snart...
Om ni inte redan peelar er regelbundet (ca 2 gånger i veckan), är det en bra grej att börja med nu. (Att ni rengör fejjan med rengöring & a-vatten morgon och kväll räknar jag med att ni gör). Jag skulle vilja rekommendera 2 peelingar, den ena är från Carita och heter "Intense Smooth Out Micro-Peel", som är en gommagepeeling som man suddar av huden. Den har även en kemisk exfolierande effekt, tack vare papayaenzym. Denna peeling passar alla hudtyper, även megakänsliga. Den andra peelingen är från MD Formulations, "Face & Body Scrub" det är en kraftig peeling innehållande polytylenpärlor och AHAsyra, som är både till kropp & fejja. Jag gillar den här peelingen, för jag gillar när det skrubbas ordentligt. Man blir alldels superlen & ren av den. Superbra för dig med oren hud. Rekommenderar den dock inte till dig som upplever dig som väääääldigt känslig. Jag är själv känslig, men tycker det funkar bra ändå.

Ok, då kan ni börja skrubba! jag återkommer med nästa steg!
Scrub on!
image188